Η URTEKRAM είναι ένα κορυφαίο brand βιολογικών καλλυντικών στην Ευρώπη, καθιστώντας τα καλύτερα φυσικά προϊόντα ομορφιάς διαθέσιμα και προσβάσιμα σε όλους. Από την περιποίηση της επιδερμίδας έως την περιποίηση των μαλλιών,  η ορμή για εξέλιξη και πρωτοπορία που μας διακατέχει, μας οδηγεί στην συνεχόμενη καθημερινή έρευνα και την καινοτομία. Από το 1972, εδώ και 51 χρόνια, έχουμε δεσμευτεί να είμαστε δίπλα στις ανάγκες των ανθρώπων και να μην αγνοούμε την επιτακτική ανάγκη να σταθούμε πλάι στο περιβάλλον, ώστε να συνεχίσει να μας φιλοξενεί και να ευημερούμε όλοι μαζί, στον πλανήτη μας. Στηρίζουμε έμπρακτα την ηθική περιποίηση της επιδερμίδας, μέσα από τις βιολογικές & Vegan πιστοποιημένες συνθέσεις και τα cruelty free προϊόντα μας.

Μαζί είμαστε πιο ισχυροί στο να κατακτήσουμε την κορυφή της αποτελεσματικής φυσικής καθημερινής φροντίδας της επιδερμίδας!

#urtekram_greece

Ο Δανέζικος τρόπος να πεις ευχαριστώ στην επιδερμίδα & τα μαλλιά σου!

Βιωσιμότητα

Συσκευασία φυτικής προέλευσης

Η συσκευασία μας είναι φυτικής προέλευσης και από πλαστικό ζαχαροκάλαμου. Το πλεονέκτημα της χρήσης ζαχαροκάλαμου είναι ότι είναι μια ανανεώσιμη πρώτη ύλη που απορροφά το CO2 από τον αέρα. Μετά τη συγκομιδή, ο χυμός εξάγεται από το ζαχαροκάλαμο. Με το υπόλοιπο προϊόν, δηλαδή ό,τι απομένει, είναι δυνατό να παραχθεί η αλκοόλη που αποτελεί το θεμέλιο της παραγωγής πλαστικών φυτικής προέλευσης. Με αυτόν τον τρόπο, χρησιμοποιούμε έναν ανανεώσιμο πόρο την ίδια στιγμή που χρησιμοποιείται το υπόλοιπο προϊόν.

Ανακύκλωση

Διαβάστε περισσότερα για τα προϊόντα σχετικά με τον τρόπο ανακύκλωσης των διαφορετικών συσκευασιών. Γενικά, όλα τα μπουκάλια πρέπει να ανακυκλώνονται ως πλαστικά. Οι συσκευασίες με αντλίες θα πρέπει να διαχωρίζονται και οι αντλίες να ταξινομούνται ως γενικά απόβλητα. Οι σωλήνες θα ταξινομούνται επίσης ως γενικά απόβλητα.

Διάβασε Περισσότερα Για Την Βιώσιμη Δράση Μας!

Ελάτε μαζί μας

Όλα τα προϊόντα ομορφιάς μας φέρουν ετικέτα σύμφωνα με την vegan ένωση και πιστοποιημένα από την Ecocert σύμφωνα με το πρότυπο COSMOS, μια διεθνή πιστοποίηση για τα καλλυντικά που ορίζεται από ένα διεθνές ανεξάρτητο συμβούλιο των μελών της ένωσης COSMOS και πιστοποιείται από εγκεκριμένους φορείς πιστοποίησης.

Το πρότυπο COSMOS σημαίνει: Προώθηση της χρήσης προϊόντων βιολογικής γεωργίας και σεβασμός της βιοποικιλότητας. Αξιοποίηση των φυσικών πόρων με υπευθυνότητα και σεβασμό στο περιβάλλον. Όλες οι διαδικασίες επεξεργασίας και κατασκευής πρέπει να είναι καθαρές και να σέβονται την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.

Το πρότυπο Cosmos καλύπτει όλες τις πτυχές της προμήθειας, της κατασκευής, της εμπορίας και του ελέγχου των καλλυντικών προϊόντων και της προέλευσης και της επεξεργασίας των συστατικών. Όσον αφορά την αποθήκευση, την κατασκευή και τη συσκευασία, πρέπει να σέβεται το περιβάλλον και την επαρκή καθαριότητα, υγιεινή και ιχνηλασιμότητα σε όλες τις διαδικασίες. Επίσης, η σύνθεση του συνολικού οργανικού περιεχομένου σε ένα προϊόν – ένα ορισμένο ποσοστό του συνόλου πρέπει να είναι βιολογικό για να πιστοποιηθεί:

  • Τουλάχιστον το 95% των φυσικώς επεξεργασμένων γεωργικών συστατικών που χρησιμοποιούνται πρέπει να είναι πιστοποιημένα βιολογικά
  • Τουλάχιστον το 20% του συνολικού προϊόντος πρέπει να είναι βιολογικό, όταν τουλάχιστον το 80% του συνολικού προϊόντος αποτελείται από φυσικά μέταλλα για προϊόντα που αφήνετε στο δέρμα
  • Τουλάχιστον το 10% του συνολικού προϊόντος πρέπει να είναι βιολογικό, όταν το 80% ή περισσότερο του συνολικού προϊόντος αποτελείται από φυσικά μέταλλα για προϊόντα που ξεπλένετε
  • Τα φυσικά μέταλλα και το νερό είναι ελεγμένα ποιοτικά φυσικά συστατικά που προέρχονται από τη φύση και δεν μπορούν να θεωρηθούν βιολογικά
  • Η πιστοποίηση απαιτεί όλα τα προϊόντα να είναι απαλλαγμένα από ΓΤΟ, (γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς) και νανοϋλικά (ενδέχεται να υπάρχουν εξαιρέσεις για τα φίλτρα UV) και να μην επιτρέπουν δοκιμές σε ζώα (εκτός εάν απαιτείται από τη νομοθεσία).

Έχουμε επίσης σειρές που φέρουν την ένδειξη «Κατάλληλο για άτομα με αλλεργίες» (που σημαίνει ότι γνωστοί ευαισθητοποιητές και συστατικά που ερεθίζουν το δέρμα χρησιμοποιούνται μόνο σε χαμηλές συγκεντρώσεις που έχουν αποδειχθεί από ανεξάρτητους επιστήμονες ότι δεν προκαλούν αλλεργίες ή δεν χρησιμοποιούνται καθόλου).