Ίσως γνωρίζετε ήδη ότι η οικολογία είναι ένα πραγματικό θέμα που μας αφορά εδώ στην Urtekram. Ωστόσο, γνωρίζατε ότι εργαζόμαστε επίσης ενεργά για έναν καλύτερο και πιο βιώσιμο κόσμο; Αυτό ισχύει για ολόκληρη την αλυσίδα, από τον μεμονωμένο καλλιεργητή μέχρι τον τρόπο συσκευασίας και μεταφοράς των προϊόντων μας.

Το ταξίδι Urtekram ξεκίνησε το 1972, πουλώντας βιολογικά μπαχαρικά και προϊόντα περιποίησης από ένα μικρό υπόγειο κατάστημα που βρίσκεται στην καρδιά της Κοπεγχάγης. Το ενδιαφέρον αυξήθηκε γρήγορα, το ίδιο και η παραγωγή και η ποικιλία. Το 1989 η Urtekram μετέφερε την έδρα της στο Mariager στη Γιουτλάνδη της Δανίας.

Η παραγωγή βρίσκεται σε ένα γραφικό περιβάλλον με εγγύτητα στη φύση. Στις μικρές μας εγκαταστάσεις παράγουμε τα φυσικά και πιστοποιημένα προϊόντα ομορφιάς μας για όλες τις ανάγκες.

Σήμερα, τα προϊόντα μας πωλούνται τόσο σε καταστήματα όσο και διαδικτυακά, σε όλη την Ευρώπη και σε μεγάλες πόλεις του υπόλοιπου κόσμου.

Με λίγα λόγια URTEKRAM σημαίνει:

  • Πιστοποιημένα από την Ecocert Cosmos Organic
  • Πιστοποιημένα από την Vegan Society
  • 99-100 % Φυσικής προέλευσης
  • Βιοδιασπώμενες συνθέσεις
  • Συσκευασία φυτικής προέλευσης
  • Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην παραγωγή

Λιγότερα απορρίμματα παραγωγής

Εργαζόμαστε πάντα για να ελαχιστοποιούμε τα απόβλητά μας στην παραγωγή. Παράγουμε όσο το δυνατόν πιο αποδοτικά από άποψη πόρων, ανακυκλώνουμε τα περισσότερα απόβλητά μας και τα απόβλητα που είναι αναπόφευκτα, τα στέλνουμε στην τοπική μονάδα βιοαερίου για να γίνουν ανανεώσιμη ενέργεια.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν οι ετικέτες καταλήγουν λανθασμένες και τα προϊόντα δεν μπορούν να πωληθούν, δωρίζουμε τα αγαθά σε οργανισμούς ενίσχυσης κοινωνικών ομάδων που έχουν ανάγκη.

Τα προϊόντα μας

Όλα τα συστατικά των προϊόντων Urtekram είναι προσεκτικά επιλεγμένα και από 99-100% φυσική προέλευση και τα προϊόντα είναι αυτοσυντηρούμενα. Οι συνθέσεις  είναι 100% βιοδιασπώμενες, vegan και πιστοποιημένες από την Ecocert Cosmos Organic σύμφωνα με το πρότυπο COSMOS.

Δεν χρησιμοποιούμε τεχνητά αρώματα στα προϊόντα μας, παρά μόνο εκχυλίσματα βοτάνων και φυσικά έλαια.

Οι συνθέσεις μας είναι 100% βιοδιασπώμενες, πράγμα που σημαίνει ότι η ίδια η φύση μπορεί να αποσυνθέσει τα συστατικά χωρίς να υπάρξουν βλαβερές συνέπειες σε κανένα μέρος της αλυσίδας ζωής του πλανήτη μας.

Τέλος,  χρησιμοποιούμε μόνο Vegan συστατικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί ζωικό υλικό σε κανένα μέρος της διαδικασίας παρασκευής των πρώτων υλών. Το υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιείται στα προϊόντα μας είναι υαλουρονικό οξύ που έχει υποστεί φυσική ζύμωση, αντί του συμβατικού που παράγεται από το του λειρί κόκορα.